Чудова новина – в перший день нового, 2020 року, з друку вийде книга, написана головою Ради Асоціації УРАН, академіком НАН України, Юрієм Якименком. Вона створена у співавторстві з професором Юрієм Поплавком та присвячена функціональним діелектрикам в електроніці.

«Functional Dielectrics for Electronics: Fundamentals of Conversion Properties» ( «Функціональні діелектрики для електроніки – основи перетворювальних властивостей») розповідає про електричну поляризацію та нелінійність діелектриків; про механізм перенесення електричного заряду і про термічні властивості; про природу високої діелектричної проникності і термостабільності з низькими втратами, про інші особливості електричної поляризації.

Написана англійською мовою книга буде корисна матеріалознавцям і фахівцям, які займаються науковими дослідженнями в галузі електроніки. Видання вже доступне для попереднього замовлення на сайті Elsevier.

Команда УРАН поздоровляє Юрія Івановича та його співавтора з цим досягненням. Пишаємося тим, що працюємо під керівництвом такого видатного вченого.